Atatürklü Reklamlar

240320102226176639575 Son 1-2 senedir sürekli farklı temaların işlendiği Atatürk’ün kullanıldığı reklamları izliyoruz. Sizi nasıl etkliyor bilemiyorum ama Anadolu Sigorta’ya ait en son reklamla artık bendeki sabır taştı. Ne amaçlanıyor bu reklamda bir anlam veremedim. Hangi mesajı almam lazım? Birkaç defa izleyince cevaplar gelmeye başladı…

Bu sene Elazığ’daki depremde köylerin geldiği durum ile reklamdaki 1924 Erzurum depreminde köyün geldiği durum arasında bir fark göremiyorum. Sene 2010 ama özellikle doğudaki köylerin içinde bulunduğu durum hala içler acısı. Atatürk’ün 6 ayda kurduğu kuruluşa 85 senedir önem verilmediği için mi hala insanlar kerpiç duvarların içinde yitip gidiyor, peki bu hayatların sorumluluğu kimde? O günden farklı olmayarak insanımız hala devletinden talep eder konumda değil, daha insani koşullarda yaşamak gibi en temel hakkını bile savunamıyor. Saltanat düzeni genlerimize işlemiş… Bunlar aklıma takılan ilk noktalar o zaman sorarım size reklamın sonunda yazdığı gibi biz nasıl KAYBETMİYORUZ?

Sorgulamadan yüzeysel bakarak, tabular içinde kalarak, açılım-kapanım, hukuk-guguk, anayasa-tasayasa arasında gidip gelerek her geçen gün KAYBEDİYORUZ.!!

Nice 85. senelere…Gerekli mesajı aldım…

Not: Ne kadar çok hala kullanmışım.

0 yorum:



Yorum Gönder